Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Как правильно выбрать детский матрас? Следуем простым рекомендациям
Як правильно вибрати дитячий матрац? Дотримуємося простих рекомендацій
25.03.2024

Сон для дитини – це важлива частина її графіка. Повноцінний відпочинок дозволяє малюкові набратися сил і бути бадьорим весь день. Для цього батькам варто звернути увагу на вибір спального місця. Зокрема, це стосується основи.


Підбираючи дитячий матрац, ви повинні врахувати величезну кількість різних тонкощів. Адже від цього залежить не лише відпочинок малюка, а й його здоров'я.

Яким вимогам має відповідати основа?

Від того, наскільки матрац вважається хорошим, залежить комфорт дитини. Відповідно до виробу виставляють кілька критеріїв, яким він має відповідати:


  • Максимальна підтримка хребта. Хребет малюків ще не сформований і під час сну він повинен бути у правильному положенні. Якісний матрац для відпочинку – це гарантія, що з опорно-руховим апаратом не буде проблем.

  • Дихаюча та безпечна основа. Матрац повинен пропускати повітря, що запобігає появі пилових кліщів. До того ж на такій поверхні буде зручно спати будь-якої пори року.

  • Невибагливість у догляді. У процесі використання забруднень не уникнути. Вам потрібно підібрати такий матрац, який можете без проблем чистити. До того ж вам не завадить мати наматрацник. Він додатково захищає поверхню від забруднень і за ним значно легше доглядати.

  • Тривалий термін служби. Батьки купують матрац, який має прослужити хоча б кілька років. Він повинен зберігати свій бездоганний зовнішній вигляд та забезпечувати комфортом.


Вибір дитячого матраца – це важливий процес, де потрібно бути дуже уважними. Від цього залежить комфорт та здоров'я дитини.

Якій основі віддати перевагу?Дитячий матрас Barin House

Сучасні виробники постійно розширюють асортимент, що дозволяє без проблем оформити замовлення. Вам потрібно лише заздалегідь визначитися з деякими критеріями вибору:


  • Відповідний розмір. Матрац потрібно підбирати під ліжечко. Він не повинен ковзати або морщитись. Ідеально, якщо ви купуєте відразу і меблі, і основу для них. Порада: підбирайте варіант із запасом, щоб дитина могла тут спати кілька років.

  • Необхідна жорсткість. Новонародженим та малюкам до 3-х років варто вибирати основу з помірною жорсткістю. Це забезпечує хребту максимум підтримки. Дітям від 3-х років підходить основа із середніми показниками. Вона також підтримує хребет, але надає більше комфорту. Що стосується підлітків, то тут основа може бути із середніми показниками або жорсткішими. Якщо дитина має проблеми з опорно-руховим апаратом, то тут потрібна консультація лікаря.

  • Матеріали, що використовуються. Найкраще віддавати перевагу натуральним наповнювачам: кокосовій койрі та латексу. Вони максимально безпечні та екологічні. До того ж не викликають алергічних реакцій. Що стосується штучних наповнювачів, то вам варто детальніше вивчити інформацію про них.

  • Наявність вентиляції. Поверхня має добре пропускати повітря. Це захищає від появи пилового кліща. До того ж циркуляція повітря забезпечує комфортний сон у теплу чи холодну погоду. А ще це запобігання появі неприємного запаху.

  • Простота у догляді. Оскільки в процесі користування є високий ризик забруднень, то виріб має бути невибагливим у догляді. Відразу до матраца купуйте знімний чохол. Його ви зможете швидко зняти та випрати. До того ж можна купити новий.

  • Відповідність безпеці. Основа має відповідати стандартам якості. У складі не повинно бути небезпечних речовин. Усі компоненти мають бути вогнестійкими.


Кожен із цих пунктів є максимально важливим. Вам потрібно виділити час, щоб з усім ознайомитись. Користуючись рекомендаціями від Barin House, вдасться підібрати дитячий матрац для тривалого та комфортного використання.